audit BRC

Q-food haalt in 2017 het hoogste BRC-statuut: niveau AA

Wat is een BRC-attest?

De BRC (British Retail Consortium) norm is essentieel voor een voedingsverwerkingsbedrijf. In de voedingsmiddelenindustrie staat een bedrijf met een BRC certificaat voor een leverancier dat sterke garanties kan voorleggen op het vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en zeer hoge kwaliteit. Van bedrijven met een BRC-certificaat weet u dat ze voedselveiligheid serieus nemen en dat dit excellent geregeld is binnen het bedrijf.

Men bekomt Het BRC certificaat steeds voor 1 jaar. Omdat de normen jaarlijks wijzigen, gebeurt er elk jaar opnieuw een interne audit. Ook in 2016 werden de normen strenger gemaakt. Hierin behaalde Q-food het hoogst te bereiken niveau AA.

Waarop wordt gecontroleerd: 

  • Het voedselveiligheidsplan – HACCP
  • Het voedselveiligheids- en kwaliteitsmanagementsysteem
  • Normen voor de vestiging
  • Productbeheersing
  • Procesbeheersing 
  • Personeel

Verschillende niveaus

De klasse-indeling ziet er als volgt uit. Aan de bovenkant is er een AA grading toegevoegd met een maximum van 5 minors en aan de onderkant vind je een D-grade (vanaf 25 minors, zonder major)
Q-food bevindt zich dus aan de top.

undefined

U weet het dus 100% zeker: kiezen voor een leverancier met een BRC-certificaat is kiezen voor veiligheid voor uzelf en uw consumenten.

Meer info vind je op http://www.brc7.nl/brc-7-grading/

Datum:

19/12/2016

Terug

Nieuws

BRC certificaat niveau AA
Voor een leverancier dat sterke garanties kan voorleggen op vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en zeer hoge kwaliteit. Lees hier meer.