ACTIES

Er is iets misgegaan, probeer later opnieuw.
u bent succesvol ingeschreven!
Dit e-mail adres is al ingeschreven.

ACTIES

8 x Zomeractie 2017

20/6/2017

Zomeractie 2017. Doe mee, en win!

De Zomeractie 2017 heeft terug heel wat te bieden.
8 topproducten. Voor elk wat wils. Download de folder hier en contacteer ons voor uw bestellingen.
Doe je mee, dan heb je de kans om een ballonvaart, een kookworkshop of boek van Cancellara te winnen.

undefined

Duroc d'Olives

30/6/2017

Duroc d’Olives Rouge, uniek varkensvlees

Vijf jaar geleden lanceerden varkenshouders Bart Mouton en Filip Van Laere het merk Duroc d’Olives. Weg van de goedkope massaproductie wilden ze het malste en het smakelijkste varkensvlees op het bord van de vleesliefhebber krijgen. Nu doen ze er nog een schepje bovenop met de introductie van Duroc d’Olives Rouge, een bijzondere Duroc-Duroc-kruising.

 

undefined

Meer intramusculair vet

Op zoek naar de varkenssoort die vlees van de beste kwaliteit levert, kwamen de varkenshouders bij het Duroc-varken terecht. Dit ras, dat opvalt door zijn bruinrode vacht, heeft relatief meer intramusculair vet, wat het vlees malser en sappiger maakt. Omdat ook het varkensvoer de kwaliteit van het vlees bepaalt, gingen Mouton en Van Laere te rade bij de Gentse universiteit. Zo stelden ze een menu samen dat gebaseerd is op zuivere granen en olijfolie. Daarmee lag ook de naam van het varkensvlees vast: Duroc d’Olives. Olijfolie bevat weinig verzadigde vetten, maar des te meer onverzadigd vetzuur. Dat komt in het vet van het varkensvlees terecht, wat het malser en lekkerder maakt. Het varkensvlees van Duroc d’Olives viel al snel in de smaak bij slagers en keukenchefs die voortdurend op zoek zijn naar betere producten. Ook het rendement van het karkas is interessant.

Duroc d’Olives Rouge

Tot voor kort was al het varkensvlees van Duroc d’Olives afkomstig van een kruising tussen Duroc-beren en witte landras-zeugen. Altijd op zoek naar beter begonnen Mouton en Van Laere vorig jaar te experimenteren met een Duroc-Duroc-kruising. De eerste tests van deze zuivere kruising resulteerden in vlees met een nog intensere smaak. Zo is Duroc d’Olives Rouge geboren. Een evidente verwijzing naar de vacht–kleur van het varkensras, en tegelijk naar de donkerdere kleur van het vlees. Met Duroc d’Olives Rouge komen Bart Mouton en Filip Van Laere tegemoet aan de hoge kwaliteitseisen van vakmensen en Bourgondiërs die culinaire hoogstandjes op prijs stellen. Met Duroc d’Olives Rouge willen ze zeker zijn van een plaats in de wereld van de haute gastronomie. Het is dan ook niet toevallig in het restaurant van chef van het jaar, Tim Boury, dat het Rouge-label op 24 april officieel gelanceerd werd.

 

30/6/2017

De zomer komt er aan ! 

Het ideale seizoen om te barbecueën. Q-food voorziet u van het nodige vlees. Spareribs, picanha van rund, barbecue worst, lamskoteletjes of ....  

Q-food heeft het!

Download de folder hier.

undefined

 

Gerecht van de week

17/2/2017

Kalfscarpaccio met tuinboontjes en manchego

  • 200 gram kalfsbiefstuk
  • 350 gram (diepvries) tuinbonen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 8 eetlepels olijfolie extra virgen
  • 4 theelepels verse muntblaadjes, fijngesneden
  • zout, zwarte peper
  • manchegokaas

Vraag je slager de kalfsbiefstuk als carpaccio te snijden of leg het stuk vlees, gewikkeld in folie, 2 uur in de vriezer en snij er zo dun mogelijke plakjes van.

Laat de tuinbonen ontdooien en kook ze 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water. Dop de tuinbonen en zet apart.

Maak een vinaigrette door het citroensap en de mosterd goed door elkaar te kloppen. Pureer de fijngesneden munt samen met de olijfolie tot een mooie gladde saus en druppel al roerend de olijfolie door het citroen/mosterd mengsel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.


Schep 1 eetlepel van de vinaigrette door de tuinboontjes en roer goed om.


Verdeel het vlees over vier borden, zodat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Leg er wat tuinboontjes op en schaaf wat manchego kaas en leg dit op het vlees. Besprenkel alles met de heerlijke vinaigrette. Draai er wat versgemalen peper overheen en serveer direct samen met het restant van de vinaigrette in een apart kannetje of kommetje.

 

veggie flyer

We support VEGGIE

27/5/2015

Ontbijt, Lunch, brunch

Voor elke maaltijd bieden wij u een gezond vegetarisch alternatief aan.
Af en toe kiezen voor een vegetarische maaltijd zorgt ervoor dat we onze voedingsgewoontes veranderen.
Bovendien draagt een evenwichtig voedingspatroon niet alleen bij tot onze gezondheid, maar ook tot een beter klimaat!
Een greep uit het gamma: sojaballetjes, sojaburger, spinazieburger, eitaartje, gevuld broodje tomaat-mozarella/ appel-brie, veggie worstenbroodje, curry spread,..

Het veggie assortiment is onder voorbehoud van productwijzigingen en beschikbaarheid.

soyaballetjes gefrituurd soyaburger veggie bladerdeeg ei

taartje tomaat mozarella taartje appel brieveggie worstenbroodje kip curry spread

 

Nieuws

BRC certificaat niveau AA
Voor een leverancier dat sterke garanties kan voorleggen op vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en zeer hoge kwaliteit. Lees hier meer.

Jobs

Junior Account West-vlaanderen
lees meer hier

Verantwoordelijke aanbestedingen
lees meer hier