Er is iets misgegaan, probeer later opnieuw.
u bent succesvol ingeschreven!
Dit e-mail adres is al ingeschreven.

Gerecht van de week

Datum 17/2/2017

Kalfscarpaccio met tuinboontjes en manchego

  • 200 gram kalfsbiefstuk
  • 350 gram (diepvries) tuinbonen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 2 theelepels dijonmosterd
  • 8 eetlepels olijfolie extra virgen
  • 4 theelepels verse muntblaadjes, fijngesneden
  • zout, zwarte peper
  • manchegokaas

Vraag je slager de kalfsbiefstuk als carpaccio te snijden of leg het stuk vlees, gewikkeld in folie, 2 uur in de vriezer en snij er zo dun mogelijke plakjes van.

Laat de tuinbonen ontdooien en kook ze 2 minuten in kokend water. Giet af en spoel ze onder koud stromend water. Dop de tuinbonen en zet apart.

Maak een vinaigrette door het citroensap en de mosterd goed door elkaar te kloppen. Pureer de fijngesneden munt samen met de olijfolie tot een mooie gladde saus en druppel al roerend de olijfolie door het citroen/mosterd mengsel. Breng op smaak met versgemalen zwarte peper en wat zout.


Schep 1 eetlepel van de vinaigrette door de tuinboontjes en roer goed om.


Verdeel het vlees over vier borden, zodat de plakjes elkaar een beetje overlappen. Leg er wat tuinboontjes op en schaaf wat manchego kaas en leg dit op het vlees. Besprenkel alles met de heerlijke vinaigrette. Draai er wat versgemalen peper overheen en serveer direct samen met het restant van de vinaigrette in een apart kannetje of kommetje.

 

Terug

Nieuws

BRC certificaat niveau AA
Voor een leverancier dat sterke garanties kan voorleggen op vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en zeer hoge kwaliteit. Lees hier meer.