Nieuws

uit de voedingssector

Nieuws

uit de voedingssector

Belangrijk!

Leveringen / Verlofdagen

25/4/2017

ALLERHEILIGEN

Donderdag 1 november 2018
Voor leveringen op vrijdag 2 november
dient u te bestellen op woensdag 31 oktober vóór 14u. 
Op 1 november, Allerheiligen : GEEN leveringen
 

UITSLUITEND VOOR HORECA
_______________________

Donderdag 1 november 2018 
Voor leveringen op vrijdag 2 november dient u te bestellen op donderdag 1 november vóór 23u59.*
Op 1 november, Allerheiligen : GEEN leveringen

Hebt u een vraag voor onze besteldienst?
T 09 340 97 20 (Q-food) / T 061 61 13 40 (Q-food Ardenne) / T 09 395 07 41 (Vegabites) of mail naar order@q-food.be

*antwoordapparaat (kantoren gesloten)
Q-food: T 09 340 97 20, order@q-food.be / Q-food Ardenne: T 061 61 13 40 / order@q-food-ardenne.be

groene lamp

Duurzaamheidsdossier Q-group

1/1/2013

Reeds van bij onze start is Q-group begaan met een permanent streven naar verbetering en naar het afleveren van kwaliteitsvolle producten die voldoen aan de hoogste standaarden allerhande. Die ambitie om permanent te verbeteren, situeert zich niet enkel op het productniveau, maar ook op het vlak van ecologisch en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Q-group en haar Raad van Bestuur, zijn ervan overtuigd dat het de bedrijven zelf zijn die op de eerste plaats oog moeten hebben voor een harmonieuze inpassing van productie en infrastructuur in een ecologisch en sociaal verantwoorde omgeving.

Lees het volledige duurzaamheidsdossier van de Q-group in bijlage.

Q-food Ardenne

Q-food Ardenne als nieuwe productiepijler van Q-group

16/6/2016

Neufchâteau, 15 juni 2016

Vandaag start Q-food Ardenne officieel de bouwwerken van haar nieuwe vestiging op de industriezone Ardenne Logistics in Neufchâteau. Met deze bouwwerken wordt het startschot gegeven van een industrieel gebouw van 4.000 m2. De vestiging zal instaan voor de productie van vers vlees en diepvriesproducten bestemd voor zowel de Belgische markt als exportmarkten.

 

VIDEO

 vidéo

De hoofdzetel van Q-group is gevestigd in Lokeren, een centrale ligging tussen Antwerpen en Gent. Van bij de start is Q-group actief geweest in heel België. Niettemin lag het zwaartepunt van onze activiteiten en van onze omzet in Vlaanderen en Brussel. Die strategie werd bijgestuurd in 2013 door op dat moment het charcuteriebedrijf Chimay Tradition over te nemen. Vorig jaar werd een andere charcuteriespeler, Breydel, overgenomen en gefuseerd tot de charcuterieholding Breydel Chimay Group. Hierdoor beschikt Q-group nu over twee charcuteriebedrijven met een eigen specialisatie en een eigen merk: Breydel en Chimay Tradition. Nog dit jaar zal Q-group investeren in een nieuw industrieel charcuteriebedrijf in de industriezone van Baileux/Chimay. De industriegrond van 1,2 hectare werd aangekocht en de investering zal circa 4 mio EUR bedragen.

De tweede grote investering voor de groep is de nieuwbouw in Neufchâteau. In eerste instantie werd een terrein aangekocht van 1,4 hectare. Bij de opstart van dit dossier was het onze bedoeling om een voornamelijk logistieke activiteit uit te bouwen. Het oorspronkelijke idee was om een gebouw van 2.500 m2 te bouwen gefocust op de distributie van vlees, vis, groenten en fruit voor het foodservice cliënteel van Q-food Ardenne. Het geraamde investeringsbedrag was 2,5 mio EUR met een tewerkstellingscreatie van 15 nieuwe jobs.

 

Q-FOOD ARDENNE ALS NIEUWE PRODUCTIEPIJLER VAN Q-GROUP

De afgelopen jaren werden de plannen voor onze investering in Neufchâteau bijgestuurd. Er wordt nu volop gekozen voor het opstarten van een tweede grote productiepijler binnen de groep in het segment van het vers vlees. De nieuwe vestiging zal zich specialiseren in de productie van hoofdzakelijk rundsvlees en gevogelteproducten op maat van enerzijds foodserviceklanten als grootwarenhuizen in zowel binnen- als buitenland.

 

BELGISCH WIT BLAUW

Tegelijkertijd wordt volop ingezet op de creatie van producten met een hoge toegevoegde waarde. Zo zal het gebouw uitgerust zijn met twee hoogkwalitatieve rijpingskamers. Op die manier wil Q-food Ardenne samen met de landbouwers uit de regio het Belgisch Wit Blauwe ras opwaarderen. Als specialist in dit specifieke ras zullen we inzetten op het lanceren van nieuwe producten binnen het segment van gerijpt Ardens vlees.

Chimay

Chimay Tradition krijgt nieuw gebouw

29/4/2016

Sinds de overname van Chimay Tradition door Q-group, nu drie jaar geleden, heeft het merk al enige evoluties doorgemaakt. Naast de samensmelting met Breydel en de nieuwe juridische naam 'Salaisons du Hainaut', is nu ook het gebouw in Chimay verkocht en komt er een nieuwbouw in de plaats.

Investeringsplan 2016-2017

Het huidige gebouw van Chimay Tradition is verkocht, de aankoop van nieuwe industriegrond recht tegenover de huidige site is een feit. De locatie van het nieuwe gebouw blijft dus in Chimay/Baileux. De oppervlakte van de grond bedraagt 1,2 hectare, waarvan 2,500m² ingepland staat voor het nieuwe gebouw. De bouwwerken starten eind augustus 2016, de opening van het gebouw zal plaatsvinden in het najaar van 2017.

 

Bekijk hieronder de video over de uitbreiding van de economische activiteiten in Chimay-Baileux.

extension parc chimay-baileux

Russian Boulettes

7/9/2015

The Russian Boulettes

Via onderstaande link maak je kennis met ons nieuwste WK-product.

https://m.hln.be/bizar/nieuw-spel-voor-wk-russian-boulettes~a716c728/

Q-group investeert in de provincie Luxemburg, meer bepaald in Ardenne Logistics

11/2/2014

Om de klantverwachtingen in te lossen en de groei te bevorderen in het zuiden van het land en in het Groothertogdom Luxemburg, heeft Q-group Q-food Ardenne opgericht. Dit nieuwe bedrijf koos ervoor zich in het park Ardenne Logistics te vestigen, ideaal gelegen op een knooppunt van Europese verkeersaders.

Als marktleider op vlak van de verwerking van vlees tot vleesgerechten en de levering van vlees aan organisaties, heeft Q-group zich een nieuw doel aangemeten: haar aanwezigheid in Wallonië en in het Groothertogdom Luxemburg versterken. Q-group is een holding van ongeveer 140 werknemers verspreid over 8 bedrijven. Het jongste bedrijf, Q-food Ardenne, werd onlangs opgericht om deze nieuwe uitdaging aan te gaan. De ambitie van dit bedrijf is duidelijk: op twee jaar tijd de huidige Waalse omzet verdubbelen.

Tot groot genoegen van de intercommunale besloot Q-food Ardenne zich te vestigen in Ardenne Logistics. “De strategische ligging en de kwaliteit van het park Ardenne Logistics waren doorslaggevend bij onze keuze, net zoals de steun en het enthousiasme van de gouverneur en IDELUX”, aldus de heer Verhulst, voorzitter van Q-group.

Concreet kocht Q-food Ardenne een stuk grond van 1,4 hectare waarop een gebouw van 2.000 m² zal worden neergezet. In deze eerste fase zullen de logistieke en commerciële activiteiten in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg worden ontwikkeld. In de tweede fase zal een andere voorziening worden gebouwd met het oog op de ontwikkeling van nieuwe activiteiten, die momenteel nog door de groep worden bestudeerd. In afwachting van de bouw van deze voorzieningen zal het bedrijf vanaf april een logistieke hal van 1.000 m² huren op de site van Ardenne Logistics.

TWEE SLEUTELFACTOREN

Met de vestiging van Q-group in de provincie Luxemburg treffen twee belangrijke sleutelsectoren van de intercommunale elkaar, namelijk logistiek en voedingsmiddelen. Het lag dus voor de hand dat een vooraanstaand bedrijf dat de brug tussen beide sloeg, koos voor Belgisch Luxemburg om er zijn activiteiten te ontwikkelen.

LUXEMBURG: EEN BEWUSTE KEUZE

De provincie Luxemburg is inderdaad gezegend met een ontzettend dynamische voedingsmiddelensector, zowel wat de diversiteit als de kwaliteit van de aangeboden producten betreft. Deze sector, die ongeveer 2.000 banen vertegenwoordigt, telt niet alleen nationale topbedrijven, maar vooral micro-ondernemingen – vaak in familieverband – met een rijke, gevarieerde productie. De meest bekende voorbeelden zijn o.a. Ferrero, Nestlé Waters, Marcassou, Ter Beke, de brouwerij van Orval, Véviba, de brouwerij van Achouffe, Belovo, Ardenne Volailles, … De activiteiten van Q-group vormen een voor de hand liggende aanvulling voor de rijkdom van de sector. We denken daarbij in het bijzonder aan de ‘vleessector’ met de bekende Ardennerham met het BGA-label (beschermde geografische aanduiding) en voortaan ook de Ardennerworst, maar tevens aan de eerste Waalse runderslachterij in Bastenaken.

BELGISCH LUXEMBURG, EEN STRATEGISCHE LOCATIE

Ook de logistieke sector moet niet onderdoen dankzij de ligging in het hart van industrieel Europa en op een knooppunt van Europawegen zonder tol, noch filevorming. De ligging in de provincie Luxemburg stelt de sector immers in staat om op een rijafstand van 4u30 een afzetmarkt van meer dan 58 miljoen consumenten te bereiken. Om deze troef uit te spelen, heeft IDELUX bijgevolg besloten infrastructuur te bouwen die aan de behoeften van de logistiek en ‘supply chain’ beantwoordt. De aanwezigheid van talloze Europese distributiecentra getuigt van de ideale ligging van de provincie Luxemburg en het positief sociaal klimaat dat er heerst. De voorbije decennia heeft IDELUX verschillende bedrijven geholpen om zich hier te vestigen, waaronder: Burgo Ardennes, Aldi, Saint-Gobain Autover, ExxonMobil, L’Oreal, Nestlé, Scott USA. Daarom besloten IDELUX en zijn partnergemeentes met de vestiging van Ardenne Logistics, dat 85 hectare beslaat en waarop minimaal 300.000 m² aan logistieke gebouwen kan worden neergezet, alles uit de kast te halen.

Het resultaat is een economisch activiteitenpark dat bereikbaar is per spoorweg en autoweg, uitstekend gelegen op een knooppunt van twee belangrijke verkeersassen (snelwegen E25 en E411) en volledig uitgerust en beveiligd met een camerasysteem en anti-inbraakhekken.

Q-group had het bij het rechte eind, want in navolging van bedrijven zoals Charlier Logistique, Gdf Suez Fabricom, Transport Pierret, Europa Belgium, ATE-MAN en Forem koos de groep ervoor zich op deze locatie te vestigen.

Over Q-group

In 1973 ving de familie De Bruycker hun activiteiten aan onder de naam ‘Vee- en vleesgroothandel De Bruycker gebr.’. Aanvankelijk specialiseerden ze zich in veeteelt en geleidelijk aan voegden ze vleesverwerking aan hun palmares toe. Sinds 2005 is de holding gevestigd in Lokeren, op een oppervlakte van 2 ha met maar liefst 8.500 m² aan gebouwen. Q-group stelt in het totaal ongeveer 140 personen te werk en heeft een omzet van 57 miljoen euro.

De holding ‘Q-group’ telt momenteel acht bedrijven:

  • Q-beef, gespecialiseerd in veeteelt
  • Q-food, gespecialiseerd in vleesverwerking en de verkoop ervan samen met deskundige vleesbedrijven
  • Q-energy, bevoegd voor het energieverbruik van de volledige groep
  • Q-logistics, bevoegd voor transport
  • Q-immo, bevoegd voor onroerend goed
  • Q-food Ardenne (opgericht in december 2013), gespecialiseerd in vleesverwerking en de verkoop ervan samen met deskundige vleesbedrijven in Wallonië en het Groothertogdom Luxemburg
  • Chimay Tradition (overgenomen in 2013), actief in de detailhandel
  • Brussel Meat (overgenomen in 2013), actief in de horecasector

Over IDELUX

IDELUX, het Agentschap voor economische ontwikkeling van Belgisch Luxemburg, verenigt de provincie Luxemburg, de 44 gemeenten van diezelfde provincie en private aandeelhouders. Het agentschap behoort tot de groep IDELUX-AIVE die in het totaal 500 medewerkers telt en in het jaar 2012 een omzet van 99 miljoen euro behaalde. IDELUX, die instaat voor economische ontwikkeling, beheert 48 economische activiteitenparken die samen een oppervlakte van 1.500 hectare beslaan, 25 tijdelijke bedrijfsruimtes en 3 bedrijvencentra, dit is in het totaal 100.000 m² aan gebouwen die ter beschikking van bedrijven worden gesteld. In deze parken zijn 600 bedrijven gevestigd, die 12.000 personen tewerkstellen. De missie van IDELUX bestaat erin de regio te ontwikkelen en bedrijven op lange termijn te begeleiden bij de verwezenlijking van hun project: zoektocht naar grond, huur van gebouwen, administratieve procedures, schakel met bestuurslichamen, netwerken creëren tussen bedrijven onderling, ondersteuning bij innovatie, zoektocht naar personeel, financiering, … IDELUX kan rekenen op meer dan 50 jaar ervaring en staat in dienst van de regio en de bedrijven die zich er willen ontwikkelen.

Via de website www.idelux-aive.be/Publications/Photos/Entreprise kunt u foto’s en een video van Q-group raadplegen.