Q-food Ardenne als nieuwe productiepijler van Q-group

Neufchâteau, 15 juni 2016

Vandaag start Q-food Ardenne officieel de bouwwerken van haar nieuwe vestiging op de industriezone Ardenne Logistics in Neufchâteau. Met deze bouwwerken wordt het startschot gegeven van een industrieel gebouw van 4.000 m2. De vestiging zal instaan voor de productie van vers vlees en diepvriesproducten bestemd voor zowel de Belgische markt als exportmarkten.

 

VIDEO

 vidéo

De hoofdzetel van Q-group is gevestigd in Lokeren, een centrale ligging tussen Antwerpen en Gent. Van bij de start is Q-group actief geweest in heel België. Niettemin lag het zwaartepunt van onze activiteiten en van onze omzet in Vlaanderen en Brussel. Die strategie werd bijgestuurd in 2013 door op dat moment het charcuteriebedrijf Chimay Tradition over te nemen. Vorig jaar werd een andere charcuteriespeler, Breydel, overgenomen en gefuseerd tot de charcuterieholding Breydel Chimay Group. Hierdoor beschikt Q-group nu over twee charcuteriebedrijven met een eigen specialisatie en een eigen merk: Breydel en Chimay Tradition. Nog dit jaar zal Q-group investeren in een nieuw industrieel charcuteriebedrijf in de industriezone van Baileux/Chimay. De industriegrond van 1,2 hectare werd aangekocht en de investering zal circa 4 mio EUR bedragen.

De tweede grote investering voor de groep is de nieuwbouw in Neufchâteau. In eerste instantie werd een terrein aangekocht van 1,4 hectare. Bij de opstart van dit dossier was het onze bedoeling om een voornamelijk logistieke activiteit uit te bouwen. Het oorspronkelijke idee was om een gebouw van 2.500 m2 te bouwen gefocust op de distributie van vlees, vis, groenten en fruit voor het foodservice cliënteel van Q-food Ardenne. Het geraamde investeringsbedrag was 2,5 mio EUR met een tewerkstellingscreatie van 15 nieuwe jobs.

 

Q-FOOD ARDENNE ALS NIEUWE PRODUCTIEPIJLER VAN Q-GROUP

De afgelopen jaren werden de plannen voor onze investering in Neufchâteau bijgestuurd. Er wordt nu volop gekozen voor het opstarten van een tweede grote productiepijler binnen de groep in het segment van het vers vlees. De nieuwe vestiging zal zich specialiseren in de productie van hoofdzakelijk rundsvlees en gevogelteproducten op maat van enerzijds foodserviceklanten als grootwarenhuizen in zowel binnen- als buitenland.

 

BELGISCH WIT BLAUW

Tegelijkertijd wordt volop ingezet op de creatie van producten met een hoge toegevoegde waarde. Zo zal het gebouw uitgerust zijn met twee hoogkwalitatieve rijpingskamers. Op die manier wil Q-food Ardenne samen met de landbouwers uit de regio het Belgisch Wit Blauwe ras opwaarderen. Als specialist in dit specifieke ras zullen we inzetten op het lanceren van nieuwe producten binnen het segment van gerijpt Ardens vlees.

Datum:

16/6/2016

Terug