Q-group

Passie voor vlees

Q-group

Passie voor vlees : een verticale integratie

De voedingsholding Q-group werd opgericht in 1973, toen als specialist in rundsvlees afkomstig van het Belgisch-Wit-Blauwe ras. Na jaren van expansie en professionalisering is het bedrijf intussen actief op diverse markten binnen België, Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Groothertogdom Luxemburg.

 

Q-FOOD

Q-food

De hoofdzetel van Q-group is gevestigd in Lokeren, een centrale ligging tussen Antwerpen en Gent. Van bij de start is Q-group actief geweest in heel België. Niettemin lag het zwaartepunt van onze activiteiten en van onze omzet in Vlaanderen en Brussel.

 

BREYDEL CHIMAY GROUP

BCG

Die strategie werd bijgestuurd in 2013 door op dat moment het charcuteriebedrijf Chimay Tradition over te nemen. Vorig jaar werd een andere charcuteriespeler, Breydel (Gavere), overgenomen en gefuseerd tot de charcuterieholding Breydel Chimay Group. Hierdoor beschikt Q-group nu over twee charcuteriebedrijven met een eigen specialisatie en een eigen merk: Breydel en Chimay Tradition. Nog dit jaar zal Q-group investeren in een nieuw industrieel charcuteriebedrijf in de industriezone van Baileux/Chimay. De industriegrond van 1,2 hectare werd aangekocht en de investering zal circa 4 mio EUR bedragen.

  

Q-FOOD ARDENNE

Q-food Ardenne

De tweede grote investering voor de groep is de nieuwbouw in Neufchâteau. In eerste instantie werd een terrein aangekocht van 1,4 hectare. Bij de opstart van dit dossier was het onze bedoeling om een voornamelijk logistieke activiteit uit te bouwen. Het oorspronkelijke idee was om een gebouw van 2.500 m2 te bouwen gefocust op de distributie van vlees, vis, groenten en fruit voor het foodservice cliënteel van Q-food Ardenne. Het geraamde investeringsbedrag is 2,5 mio EUR met een tewerkstellingscreatie van 15 nieuwe jobs.

 

verticale integratie
Q-group
Q-group