Er is iets misgegaan, probeer later opnieuw.
u bent succesvol ingeschreven!
Dit e-mail adres is al ingeschreven.

Dagen Zonder Vlees

van 10/02 - 26/03

Samen duurzamer eten

van 1 maart tot 15 april

Een dagje vlees overslaan. Waarom niet? Maar wat eet je dan in de plaats? Om U te inspireren geeft Vegabites wekelijks 4 inspirerende suggesties. Eén voor één lekkere alternatieven.

Proef ze en scoor bij uw eters. Succes.

undefined

Bestellingen order@q-food.be

BRON www.dagenzondervlees.be

"

Ontdek hier elke week een nieuw recept!

De vegetarische keuken

Inspiratiemenu 1

kikkererwtenballetjes

KIKKERERWTENBALLETJES
Mix de kikkererwten samen met de fijngesneden ui tot een homogene massa.
Meng deze massa met het fijne maismeel en voeg een heel ei toe.
Spatel alles goed door elkaar en voeg peper, zout en de kruiden toe.
Maak er gelijke balletjes van en druk die aan.
Je kan de balletjes ook paneren.
Bak de balletjes in de pan of de oven tot ze mooi goudbruin zijn.
De balletjes van het merk Vegabites zijn ook kant-en-klaar verkrijgbaar bij Q-food.


AVOCADOBOTER
Neem de rijpe avocado en verwijder de schil. Meng de avocado met de kokosboter en het citroensap.
Breng op smaak met peper en zout en de zeste van citroen.
Serveer de avocadoboter bij de balletjes en het slaatje.
Versier eventueel met gedroogde uisnippers.

Lees Meer

Inspiratiemenu 2

Vogelnestjes

VOGELNESTJES

  1. Kook vier eieren hard. Snij de tofu fijn. Klop 1 eidooier los met een beetje water. Zet opzij.

  2. Kook de aardappelen gaar, plet ze en laat afkoelen. Meng het tofugehakt met het resterende rauwe ei en de aardappelpuree. Voeg wat bloem toe en kruid met lookkruiden. Tip: voeg net genoeg bloem toe tot je het kan kneden.

  3. Smeer ¼ van deze massa op een bord en leg een gekookt ei er in het midden op en maak een bolletje rond het ei.

  4. Haal de bol door de bloem, dan door het losgeklopte eigeel en vervolgens door het paneermeel. 

  5. Frituur ze op 180°C, gedurende 6 à 7 minuten.

  6. Serveer met frietjes, puree of pasta en tomatensaus.

 

BRON: Koken VTM

Lees Meer

Nieuws

BRC certificaat niveau AA
Voor een leverancier dat sterke garanties kan voorleggen op vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en zeer hoge kwaliteit. Lees hier meer.